Ons logo

Het bedrijf

Heidi's Hoeve

Het bedrijf produceert zelf 2 soorten eieren:

  • scharreleieren
  • eieren van kippen met vrije uitloop

2/3 van onze kippen zijn gehuisvest in een "freilandsysteem" waardoor hun eitjes dus "eieren van kippen met vrije uitloop" worden genoemd. Dit houdt in dat de kippen vrij rond lopen in de stal en vanaf 10u 's morgens tot zonsondergang buiten kunnen. Eerst wat eten en drinken, een plaatsje zoeken om rustig hun eitje te leggen en daarna even de vleugels spreiden in het groene gras van de aanpalende weide: zo mooi kan een kippenleven zijn!

1/3 van onze kippen noemen we scharrelkippen. Ook deze kippen kunnen zich vrij bewegen in de stal op verschillende niveaus en kunnen lekker scharrelen in de aanpalende overdekte wintertuin, maar ze hebben geen vrije buitentoegang.

De gezondheid en het welzijn van onze dieren staan in beide systemen centraal en de dames kunnen optimaal alle beschikbare ruimte benutten.

We streven ernaar om er voor te zorgen dat de kippen elke dag hun natuurlijk gedrag kunnen beleven: kakelen, scharrelen, een stofbad nemen, rondfladderen in een aangename stalomgeving met een constant klimaat en toegang tot voldoende voer en water. Want een blije kip geeft elke dag een eitje! 


footer image
Uw kakelverse eieren sinds 1996Gezondheid en welzijn van de kip staan bij ons centraal