Ons logo

Eiweetjes

Leuk om te weten!

 • Hoe weet ik of een ei nog vers is?

  De versheid van het ei testen we met een glas water. Een vers ei zakt meteen naar de bodem. Indien het ei blijft drijven is het niet meer vers! Verse eieren kunnen vaak moeilijk gepeld worden. Hoe ouder het ei, hoe gemakkelijker je het ei kan pellen.

 • Hoe berg je een ei best op?

  Bewaar een ei altijd met de punt naar beneden. Zo blijft het langer vers. Aan de bolle kant van het ei zit de luchtkamer, als de bolle kant naar boven wordt gericht, zorgt dit er voor dat de dooier op zijn plaats blijft en de eieren langer bewaren!

 • Waarom zou ik eieren eten?

  Eieren zijn niet alleen rijk aan hoogwaardige eiwitten, ze zijn ook een goede bron van de mineralen fosfor, ijzer en zink en van de vitaminen A, D, B2 en B12. Eieren leveren ten slotte maar relatief weinig calorieën. Een middelgroot gekookt ei levert ongeveer 90 kcal.

 • Hoe mijn eitjes bewaren?

  Een extra vers ei kan perfect op een koele plaats bewaard worden en hoeft niet noodzakelijk in de koelkast bewaard te worden. Eieren die uit een gekoelde winkeltoonbank komen, moeten bij thuiskomst wel terug in de koelkast. Vermijd temperatuurschommelingen. 

 • En tot slot...

  Een ei is een goedkoop basisproduct voor heel wat gerechtjes. Het bevat slechts 75 calorieën, maar geeft je wel snel een verzadigd gevoel. Eieren bevatten van nature essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B2, foliumzuur, vitamine D, vitamine E, fosfor, ijzer, zink en jodium. Stuk voor stuk belangrijke bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van je lichaam. 


footer image
Uw kakelverse eieren sinds 1996Gezondheid en welzijn van de kip staan bij ons centraal