Ons logo

Kwaliteit

Sortering en traceerbaarheid

Het sorteren van de eieren gebeurt rechtstreeks vanuit de stallen en hoeft dus niet te gebeuren bij een externe eierhandelaar. Dit levert kwaliteit- en tijdswinst op!

Voor afname in alle hoeveelheden kunt u bij ons terecht, van tien tot duizend eieren. De eieren kunnen op de "legdag" bij u geleverd worden. De eieren worden gelegd, verpakt én geleverd vanuit dezelfde locatie.

De eieren worden dagelijks machinaal gesorteerd met een inpakmachine. Elk ei wordt op het bedrijf geprint met rode voesdelveilige inkt voor traceerbaarheid en vermeldt de volgende gegevens: "1-BE 3064".

Het eerste nummer staat voor het soort ei:

0 = Bio-ei
1 = vrije uitloop
2 = scharrelei (zonder vrije uitloop)
3 = kooi-ei

BE = het land van herkomst
3064 = ons bedrijfnummer

Voedselveiligheid

De houdbaarheid van een ei bedraagt 4 weken vanaf de legdatum. Wij garanderen een constante kwaliteitscontrole! Hygiëne, direnwelzijn en de veiligheid van de consument zijn prioriteit! De productie van eieren is dan ook aan veel kwaliteitseisen gebonden.

Logo kat

Ons bedrijf is KAT-gekeurd (Verrein für Kontrollierte Tierhaltungsformen), een Duits kwaliteitslabel. Voor de verbruiker betekent deze controle zekerheid over de herkomst van de eieren. Wij voldoen ook aan verschillende lastenboeken van diverse winkelketens.

Logo Dierengezondheid Torhout

Dierengezondheid Torhout en de bedrijfsdierenarts staan in voor periodieke controles op salmonella.

Logo FAV

Elk jaar controleert het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedslketen) de dieren door middel van een bloedstaal. Ons bedrijf is door het FAVV geregistreerd als pakstation en kreeg het nummer BE3993 toegekend. Wij zorgen op deze manier voor een VEILIG EI!


footer image
Uw kakelverse eieren sinds 1996Gezondheid en welzijn van de kip staan bij ons centraal