Ons logo

Home

Even voorstellen!

Maak kennis met Heidi's Hoeve-eieren

Het pluimveebedrijf van Nick en Heidi De Smet-Popelier is gelegen in hartje West-Vlaanderen, op het hoogste punt van de landelijke gemeente Pittem. In de volksmond ook wel "Pittemberg" genoemd. We spreken hier over een puur familiebedrijf dat in 1996 werd overgenomen van vader op zoon. Ze produceren en sorteren dagelijks kakelverse eieren en dit 7 dagen op 7.

Rechtstreeks van de bron, 100% dagvers, 's morgens in het nest - nog dezelfde dag afgeleverd bij de klant!

We proberen onze eitjes zoveel mogelijk te verdelen via de "korte keten". Zo is de consument zeker van een kakelvers ei en zo creëren wij een nauw contact met onze klanten.

De Dames

Onze hennen worden op een gespecialiseerd opfokbedrijf "opgevoed" van eendagskuiken tot ze 17 weken oud zijn. Dan komen ze bij ons op het bedrijf. Ze beginnen met het leggen van eitjes wanneer ze 20 weken oud zijn. De eerste eieren zijn nog klein, zo ongeveer 40 à 45 gram. Naarmate de hennetjes ouder worden stijgt het eigewicht tot ongeveer 65 gram.

Om een hen een ei te laten leggen heeft ze dagelijks 120 gram voer en 200 milliliter water nodig. De voeding van een kip primeert: een kip die dagelijks enkele kilometers rondhuppelt heeft namelijk ook extra energie nodig. De hoge concentratie aan maïs in het voer zorgt voor een diep oranje dooier met een stevig eiwit en een hoge bindingswaarde. Bakkers, slagers, traiteurs en horecazaken weten deze eigenschappen enorm te appreciëren. 

 

Dierenwelzijn

Niet alleen drinkwater en voer zijn belangrijk, ook het klimaat in de stallen is erg belangrijk. Een aangenaam en gezond klimaat in de stal heeft te maken met luchtsnelheid, luchtstroming en de temperatuur. Het is belangrijk voor de gezondheid van onze hennen om al deze punten nauwlettend op te volgen.

We streven er naar om op maatschappelijk verantwoorde wijze onze hennen te houden. Centraal staat steeds de harmonie tussen milieu, dierenwelzijn en de mens! 

De eieren

Keuze uit verschillende soorten eieren, met een gewicht dat varieert van 45 gram tot 67 gram.

Eivol mogelijkheden

Eieren kan je op diverse manieren bereiden:

Roerei met garnalen

Verhit eerst de olie en warm er de boter bij tot deze goed bruin is. Bak de sneden brood om en om tot goudbruine toasts en dep ze op keukenpapier. Klop de eieren los en kruid ze met zout en peper. Zet ze op in 20 gram gesmolten boter en warm ze al roerend op een zacht vuur of au bain-marie. Zorg ervoor dat er zich geen klonters vormen en de massa smeuïg blijft. Stop het bakproces door de room en de rest van de boter eronder te roeren. Meng er de bieslook door en op het laatst de gepelde garnalen. Dresseer de eieren in kommetjes en schik er de toasts bij.


footer image
Uw kakelverse eieren sinds 1996Gezondheid en welzijn van de kip staan bij ons centraal